diumenge, 6 de novembre del 2011

ELS VALORS DE L'ESPORT: podem educar als més petits a través de l'esport?

Dijous 3 de Novembre, a seminari, vam comentar l'activitat "els valors de l'esport". Vam haver de veure un vídeo sobre el futbol aquí a Espanya, nens que juguen partits els dissabtes, aficionats que segueixen el seu equip allà on juguin, arbitres, problemes que suposen els partits, violencia, és a dir, tot el que envolta al món del futbol.

 El vídeo es pot veure a la pàgina web del programa "Comando actualidad" a televisió espanyola.

Un cop vist aquest vídeo treiem les segúents conclusions:

- És l'esport rei a tot el món.
- És un esport que genera molta competitivitat i no tan sols els jugadors que en aquell moment estan jugant sinó dels seguidors que estan al camp veient el partit o a acasa seva.
- Per als més petits jugar a futbol hauria de ser diversió, entreteniment, una manera de socialitzar-se, etc...No com una professió.
- Els pares sempre volen que l'equip del seu fill guanyi o que el seu fill marqui un gol, si no és així és quan comencen les discusions, les amenaçes, etc...
- Genera molta violència i no nómés verbal sinó també física.
- En molts partits han de tenir seguretat o venir la policia per aturar les discussions entre els pares o la dels pares amb l'arbitre.
- S'han d'ensenyar un valors completament diferents als infants pel que fa al futbol.
- Suposa molts diners i moltes despeses per als seguidors d'aquest espot, ja que van a tots els partits, tenen l'equipació sencera ia costumen a tenir molts objeces amb l'escut els colors del seu equip.
- Un cop vista la imatge del jove Hooligan del Feyenoord, sento pena, ja  que està fent el que veu a la nostra societat i sobretot a la seva família . Els infants es donen compte molt ràpidament del que succeeix al seu voltant, i si estan veient un partit de futbol amb la seva família i tots es posen a cridar i a insultar als jugadors, als arbitres, etc..ells també ho faran. El que els pares no poden pretendre és comportar-se d'aquesta manera tan poc apropiada i després que els seus fills no ho facin.
- Socialment se li dóna massa importància i això es transmet als infants. No està malament que que a un nen/a li pugui agradar el futbol però s'ha de deixar a un costat la violència ja sigui verbal o física i donar-li un altre sentit a aquest espot com ara diversió, entreteniment i salut.
- Socialment perdre està mal vist i guanyar és el millor que et pot passar.La cosa canviaria si s'entengués la competició des d'un paradigma alternatiu "jo contra jo mateix/a". Vist d'aquesta manera canvia molt ja que estem parlant d'una superació pròpia, no comprant-se amb ningú altre. Les coses les fariem per a nosaltres  mateixos/es no perquè un altre també ho fa o perquè l'altre/a ho farà millor, sinó perquè t'interessa personalment, és a dir, la pròpia superació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada